Wie ben ik ?

Maria van Melis

Achtergrond Maria van Melis

Na gymnasium en enkele secretariële functies ben ik de deeltijd HBO-opleiding Personeelsmanagement gaan volgen. Ik heb vervolgens 20 jaren met veel plezier in dit vakgebied gewerkt, waarvan ruim 11 jaren als Manager Personeel & Organisatie en lid van het managementteam. Achtereenvolgens bij een Amerikaans productiebedrijf,  een aantal werkmaatschappijen van een groot Nederlands concern in de industriële sector en later in de zorgsector. Ik heb veel ervaring met fusies, overnames, reorganisaties en het opbouwen van een professionele HRM-afdeling.

Naast mijn affiniteit met organisatie-ontwikkeling kreeg ik steeds meer interesse in de ontwikkeling van mensen. Hierin ben ik me verder gaan specialiseren. In 2003 heb ik het roer definitief omgegooid: van manager naar de functie van coach en loopbaanadviseur.

Kennisdomeinen

  • gecertificeerd als coach bij School voor Coaching
  • 3-jarige opleiding Begeleiding veranderingsprocessen (TA en NLP), Phoenix Utrecht
  • Opleiding Focussen en belevingsgerichte interventies
  • Opleiding Systemisch Werk
  • Diverse workshops op het gebied van loopbaancoaching
  • HBO-personeelsmanagement

Typering

Integer, analytisch, inspirerend, betrokken, menselijk, resultaatgericht.

Privé

Geboren in 1957, gehuwd en moeder van 2 dochters. In mijn vrije tijd hou ik me graag bezig met lezen, wandelen en theaterbezoek, zijn sociale kontakten en gezelligheid belangrijk voor mij en trek ik er graag op uit naar de natuur of stad.

Samenwerking

Voor deskundigheidsontwikkeling en innovatie maak ik deel uit van een netwerk aan specialisten op het gebied van professionele en persoonlijke ontwikkeling. Met enkele bureaus werk ik samen.Ik ben lid van de Nederlandse Orde voor Loopbaanadviseurs, Outplacementconsultants en Carrière-coaches (Noloc).