Loopbaanadvies

Bij loopbaanadvies kun je globaal twee soorten werkwijzen onderscheiden:

- advies op basis van testen:

Op basis van een aantal testen en een gesprek brengt de loopbaanadviseur een advies uit. Je herkent jezelf wel/niet in de resultaten van de test en hierover vindt een gesprek plaats.

- begeleiding bij het zelf onderzoeken welke loopbaan het beste aansluit bij je mogelijkheden en ambitie:

De loopbaanadviseur reikt je instrumenten aan, waarbij je gefaseerd het traject doorloopt. Hij geeft feedback, denkt mee en laat je nadenken over jezelf en de situatie waarin je je bevindt. Dit resulteert in nieuwe inzichten t.a.v. zelfkennis, kwaliteiten en valkuilen, drijfveren en persoonlijke waarden. Als jij door dit proces duidelijkheid hebt gekregen over wat bij jou past, ben je sterk gemotiveerd om in actie te komen. Je wilt je nieuwe doel bereiken, ook al moet je hiervoor veel moeite doen.

Zelfsturend vermogen vergroot

Mijn visie is dat de weg van begeleiding veel meer tot zelfsturing leidt. Door het bezinningsproces en de feedback neemt je zelfkennis en daardoor ook het zelfvertrouwen en de persoonlijke kracht toe. Mijn ervaring is dat veel mensen zich niet bewust zijn van hun kwaliteiten en deze onvoldoende benutten.

Wanneer je wel over goede zelfkennis beschikt, ben je beter in staat een keuze te maken die past bij jou en je levenssituatie op dat moment. Dit is ook nodig om tot een succesvolle vervolgstap te komen. Solliciteren, een opleiding volgen, verandering van functie en/of werkgever kosten veel energie. Motivatie en doorzettingsvermogen zijn dan onontbeerlijk.

Mijn stijl sluit meer aan bij begeleiden en coachen. Soms werk ik met testen als onderdeel van het traject. Elke loopbaanvraag wordt als maatwerk behandeld.
Wat is jouw loopbaanvraag?