Coaching

Coaching is een effectief instrument om te leren en te veranderen (GITP-onderzoek 2004). Het is effectief omdat het gericht is op de individuele leervraag én op het resultaat in de werksituatie.

Coaching begint bij de leervraag van jou als gecoachte: wat wil je leren en hoe weet je wanneer je het gewenste resultaat hebt behaald. Coaching is het verruimen van bewustzijn: door coaching krijg je meer inzicht in jezelf en de effecten van je gedrag. Je krijgt meer zicht op andere gedrags-mogelijkheden en bent daardoor in staat bewuster te kiezen voor gedrag dat effectiever is. Belangrijk hierbij is dus wel, dat jij naar jezelf wilt kijken en in beweging wilt komen. Immers, als je blijft doen wat je altijd hebt gedaan, zul je blijven krijgen wat je altijd hebt gekregen!

Om jezelf te kunnen laten zien en kritisch naar je zelf te durven kijken, is vertrouwen in mij als coach wezenlijk. Daarom voer ik altijd een vrijblijvend intake-gesprek. Confrontaties met je eigen gedrag kunnen pijnlijk zijn, maar geven veel inzicht. Vaak is er sprake van onderliggende denkpatronen die jij je niet bewust bent, maar die wel een belemmerende werking hebben. Als je dit inzicht eenmaal hebt, ervaar je dat als een bevrijding. Dan blijk je veel meer invloed op situaties te hebben dan je ooit gedacht hebt.

Coaching is geen therapie. Coaching is gericht op het vrijmaken van verborgen, onbewuste mogelijkheden die ieder mens in zich heeft. Bewustwording is hierbij het sleutelwoord. Coaching leidt tot meer zelfkennis en daaruit voortvloeiend meer zelfvertrouwen. Dit zet je aan tot handelen om jouw persoonlijke doelen te bereiken. Op deze manier kom je dus steeds meer in je eigen kracht!